visit tracker on tumblr
Derks Bedrijfsadvies & Ondernemersnetwerken. DBO eigenaar Herbert Derks geeft ook presentaties. Derks Bedrijfsadvies & Ondernemersnetwerken

Over mezelf


Derks Bedrijfsadvies & Ondernemersnetwerken is eigendom van Herbert Derks. Hij is ruim 30 jaar werkzaam in de financiële sector. Van een bank (SNS bank) naar verzekeraar (Delta Lloyd) naar zelfstandig ondernemerschap (DBO). Loyaliteit kreeg hij van huis uit mee en de wens om anderen te laten groeien door te (blijven) leren ontwikkelde hij op de pedagogische academie. Herbert heeft een belangrijk deel van zijn kwaliteiten ontwikkeld door 'learning by doing' zoveel als mogelijk in de praktijk te brengen.

De laatste jaren heb ik mijn werkzaamheden toegespitst op drie pijlers waarbij zowel mijn inhoudelijke expertise als mijn kracht als begeleider goed tot hun recht komen. In mijn rol als inhoudelijk expert ben ik creatief, dynamisch en gedreven waardoor ik kan fungeren als een constructief, kritisch extern klankbord voor ondernemers bij het maken van de juiste keuzes in hun ondernemingsplanning. Mijn kracht als begeleider van de ondernemersnetwerken schuilt in het bijzonder in mijn coachende, resultaatgerichte aanpak en mijn ervaring van ruim 25 jaar in de samenwerking met het assurantie-intermediair. En wat heel belangrijk is: Ik ben zelf óók ondernemer en beschik over een uitgebreid netwerk van samenwerkende specialisten.

Ondernemersnetwerken
In de huidige economie wordt het steeds belangrijker voor bedrijven in de financiële dienstverlening om op een gestructureerde wijze de samenwerking met hun relaties op te bouwen en het is minstens net zo belangrijk om deze vervolgens goed te verankeren. Hiervoor heb ik een concept ontwikkeld dat inmiddels zijn waarde heeft bewezen. Het concept is gebaseerd op een netwerkvisie waarin de dialoog en de relatie centraal staan. Onder ondernemersnetwerken kunt u hier meer over lezen.

Bedrijfsadvies
Naast de ondernemersnetwerken heb ik me in de financiële branche ook gespecialiseerd in adviestrajecten bij het intermediair. Inmiddels heb ik ook hier meer dan honderd trajecten uitgevoerd. Onder bedrijfsadvies kunt u daar meer over lezen.

Vanzelfsprekend kan ik door mijn inhoudelijke expertise en jarenlange ervaring over vrijwel elk actueel onderwerp een workshop of lezing geven. Hierover kunt u meer lezen onder Herbert als spreker.

Wat anderen zeggen...

Henk Jansen, Mortgage Specialist Expats
"Herbert Derks ken ik al ruim 20 jaar. Als manager startend intermediair bij Delta Lloyd heb ik sinds 1999 regelmatig met Herbert mogen klankborden. Altijd bijzonder inspirerend! Sinds 2018 ben ik (eindelijk) weer lid van zijn DBO OndernemersCollege. Herbert is een geboren netwerker met een voorliefde voor mensen. Herbert is altijd correct, zeer uitgebreid en vooral heel erg attent! In een wereld die verzakelijkt is het een verademing om af en toe met Herbert te kunnen sparren. Met zijn bedrijf DBO (Derks Bedrijfsadvies & Ondernemersnetwerken) voorziet hij in een behoefte om ongebonden intermediair samen te brengen en te laten sparren over diverse onderwerpen. Van ondernemersvraagstukken tot zakelijke kwesties. Over mensen, over geld of over producten. Herbert Derks faciliteert prachtige netwerken waar het prima vertoeven is."
Frank Boute, Algemeen Directeur Intergroep."
Renee Lagerwaard, eigenaar van AdviesNet Noord-Nederland."
Christiaan Dijkhof, directeur eigenaar HypotheekCompany en Dijkhof & Partners
"Herbert Derks is een absolute topper! Een van de meest integere en betrouwbare mensen die ik heb leren kennen. Daarnaast is hij uitermate sympathiek, kundig en eerlijk. Herbert kan als één van de weinigen een echte sparringpartner zijn, die je zonder dat je het door hebt op het juiste spoor zet. Zijn kennis en ervaring (van deze branche) gecombineerd met zijn persoonlijkheid maken dat hij echte toegevoegde waarde kan leveren. Het grootste compliment dat ik kan maken is dat ik me achteraf altijd afvraag waarom ik zonder hem niet tot hetzelfde resultaat kwam! Ik kan iedereen aanbevelen zich door Herbert te laten bijstaan."
Albert Wetemans, eigenaar Claassen Moolenbeek & Partners
"Ik vind Herbert Derks een fenomeen. Dat zeg ik bijna nooit over iemand. Maar Herbert is Herbert. Enorm gepassioneerd, gestructureerd en toch flexibel. Een genoegen om mee samen te werken. En ook héél prettig om te weten: Succes is dan verzekerd!."
Noach A.G. van Beusekom, directeur Pensioendesk Nederland en directeur eigenaar Pensioen & Planning Nederland
"Herbert zijn relaties staan altijd centraal. Hij zorgt voor duidelijke resultaatdoelstellingen en houdt altijd het overzicht. Daarnaast zorgt hij altijd voor een strakke uitvoering, waarbij hij zowel de hoofdlijnen bewaakt en invulling geeft aan de praktische details."
Jaap Woudenberg, algemeen manager en eigenaar Herenvest Groep
"Herbert leren kennen als onmisbare spil in netwerken. Zoetsappige en vaak vrijblijvende netwerkbijeenkomsten worden inspirerend en boeiend onder zijn leiding. Hij creert een sfeer van openheid die ervoor zorgt dat het 'van elkaar leren' ook daarwerkelijk waarde krijgt. Vanuit diverse netwerken die hij leidde de start meegemaakt van nieuwe succesvolle initiatieven."
Wim de Bundel, commercieel directeur Delta Lloyd
"Herbert heeft binnen marketing en verkoop bij Delta Lloyd gewerkt als ondernemersadviseur. In die periode heeft hij zowel voor groepen als individuele relaties activiteiten op ondernemersvlak opgezet. Door zijn ruime kennis en ervaring als wel zijn enorme betrokkenheid en drive heeft hij voor groei bij zowel onze relaties als voor Delta Lloyd gezorgd."
Jim de Boer, commissaris bij Leeuwarder Onderlinge Verzekeringen
"Tijdens mijn periode bij Delta Lloyd heb ik Herbert in zijn functie een groot aantal startende tussenpersonen zien begeleiden. Hij deed dit met veel kennis en toewijding. De door hem georganiseerde "Startercolleges" waren kwalitatief van inhoud en werden druk bezocht. Menig voormalige "starter" heeft inmiddels een bedrijf van behoorlijke omvang."
Rick Nijenhuis, eigenaar Artifex Verzekeringen BV en Voordeel op Internet
"Herbert is een fijne, gedreven persoonlijkheid, die oog heeft voor zakelijk belang in combinatie met de daarbij behorende sociale aspecten. Herbert is een netwerker pur sang die mensen om zich heen verzamelt en hen van elkanders kwaliteiten laat gebruikmaken zodat en meestal een win/win situatie ontstaat."
Gaby Schaffrath, eigenaar Balans4you
"Herbert is een zeer gedreven en enthousiaste persoonlijkheid met flair, zowel mensgericht als resultaatgericht. Hij is in staat om nieuwe ideeën te bedenken, de juiste mensen daarbij te betrekken een vertaalslag te maken naar de operatie. Herbert is een veelzijdige gesprekspartner, zeker als het gaat om ondernemersvraagstukken is hij een echte partner in business. Hij weet te achterhalen waar de kracht en de zwaktes zitten van een onderneming c.q. ondernemer. Vervolgens denkt hij mee met de ondernemer hoe de kansen optimaal te benutten en de zwaktes en valkuilen te transformeren of te elimineren. Er zijn dan ook meerdere intermediairs waar ik commercieel verantwoordelijkheid voor ben, die mij persoonlijk hebben laten weten dat zij door de interventies van Herbert essentiële nieuwe en lastige keuzes hebben gemaakt waardoor hun bedrijf per saldo profijtelijker is geworden. Als collega heb ik zeer plezierig met hem samengewerkt omdat hij in staat is echt verbinding met mensen te maken en ook beschikt over een sterk relativeringsvermogen en gevoel voor humor."
Lone Vaerndal, manager corporate communicatie bij UNICEF
"Het is zeer prettig om met Herbert samen te werken. Hij is een uitstekende relatie- en netwerkbouwer. De klant staat altijd centraal en hij zoekt altijd naar een 'win-win' oplossing."
Roel de Jong, directeur eigenaar van DBA Advies
"Herbert is een prettig en deskundig persoon om mee samen te werken. Hij toont daadwerkelijk betrokkenheid en is geïnteresseerd in de mensen in het project of proces. Hij is in staat om mensen uit te dagen en te stimuleren om meer uit zichzelf te halen."

Wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen

- Herbert Derks

Derks Ondernemersnetwerken

Wil je meer weten wat netwerken voor jou kunnen betekenen?

» klik hier

Derks Bedrijfsadvies

Wil je meer weten over wat ik kan betekenen voor jou als bedrijf?

» klik hier

Herbert als spreker

Als spreker kan ik je meer vertellen over mijn netwerkvisie en de resultaten die daarmee behaald worden.

» klik hier

Herbert Derks